torsdag 6 september 2012

Fullspäckad Onsdag, men idag är det Torsdag..

Gårdagen var rejält fullspäckad!!
Först gjorde jag och skrållan oss i ordning för dagis, åkte dit och lämnade av henne för första gången. Gick otroligt bra! Sedan hem, hämtade upp grabbsen, och så upp på sjukhuset. Var sena, såklart! Men det var även doktorn, som vanligt de med! Var inte den kollen vi hade trott och hoppats på, men men.. Dom kollade bara upp Elliots öron, då han hade öroninflammation innan sommaren.
Men bad denna läkare om en remiss till barnavdelningen så dom ska får kolla upp Elliots andnind och ev, astma. Han sa redan med våra beskrivningar och med att ha läst Elliots journaler att vi kunde få hem en andningsmask, men! Han ville att en barnsköterska som mer kunde sitt område skulle få visa exakt hur det går till och hur vi gör det bäst med ett barn osv. Så det kändes tryggt och bra!
Bara det blir gjort nu innan förkylningstiderna och hösten så är vi glada och nöjda. :)
Känns skönt att veta att hjälpen kommer att finnas tryggt och nära här hemma!
Sedan åkte vi med Elliot på dagis. Han blev super glad av att se sin kompis Tristan där, så det kändes också skönt. :) Inga problem alls att lämna då pojkarna ville iväg och gräva på en gång!
"Mamma, pappa, gå dää.." säger Elliot och pekar att vi kan gå ut genom grinden. Haha.
Så vi vinkade, log för oss själva och gick vår väg. :)
Hem, bärnde en skiva (som jag och Malin ska popa heeela vägen ner till Arlanda för vår kommande Englandresa. ;D ) sedan vidare med mig upp på sjukan.
Operera bort hudförändringar. Och inte fan var jag beredd på att behöva ta en massa sprutor.. Aj, aj, aj. Kom som en liten chock. Bläää. :P
Blev sedan sydd i ljumsken, på ryggen, i armhålan och på axeln. Hade ont igår, det sved och brände och drog. Det satt ju precis på sådana ställen som man rör sig hela tiden, eller som ryggen att man sitter och lutar sig mot ett ryggstöd. Gnällde som ett litet barn. Tur Niklas tog hand om mig och gav mig glass. ;)

Idag lämnade vi tokungarna igen, 9:30-14:00. Riktig lång dag!
Men det gick såå bra. Och det är såå skönt! :)
Vi tog en tur med bilen.. Kollade "vårat" hus, storhandlade och sedan åkte vi vidare och kikade åt alla håll. Hem, packade upp varor, storstädade och sedan bakade jag snickerskakor. Blev så sugen på de!! Egentligen har jag lovat mig själv att låta bli nu. Då hullet verkligen börjar bli överflödigt! Men men.. Snart så, kanske jag kan låta bli.. :P
Sedan hämtade vi trollen. :) Som satt och la pussel med en av fröknarna och en annan liten tjejkompis. Såg så mysigt ut, alldeles lugnt och skönt.
Dagen hade gått super bra! Elvira hade sovit 1tim och 15min ute i vagnen, somnat snällt, hade bara varit och lägga ner henne. :) Elliot hade legat och lyssnat på sin Bamse skiva en stund, men sen var han nöjd.
Elvira hade klättrat upp i den stora rutchkanan och dykt på magen ner, så slagit i ansiktet i sanden, hade fått munnen full i grus. Jobbigt när sånt händer! Men det hade inte varit några problem att trösta henne, så det kändes skönt! Och skönt att dom är ärliga och berättar allt. Det kan ju hända när som helst och vem som helst.. Går ju på ett litet ögonblick det där. Och hon är världens klätterapa den där lilla tösabiten vi har, haha. :P

Åkte hem och mumsade lite vindruvor innan vi drog igång med middagen, våfflor. :) Inte sån rejäl middag, men vi alla var så sugna på de. :)

 Efter maten lekte vi. Barnen är så bråkig på varandra. Elvira smög bet i Elliot hela tiden, och dunkade ett kryddmått i huvudet på honom, så hon åkte i sänge flera gånger.. Vet inte hur man ska "straffa" henne??
Vill ju att hon ska förstå att hon gör fel och att vi blir arga och att det gör ont på Elliot!
Sedan klädde vi dem och satte dem i vagnen.
Gick ner på Biblioteket, och det var inte igår!!
 Barnen fick en varsin bok på biblioteket, och jag lånade två engelska böcker. Haha! Hörde Malin hade gjort de, och man vill ju inte vara sämre. ;) Måste träna!!! ;) Hahaha!
 När vi kom hem mumsade barnen kräm, och gissa om det är gott då.. ?! ;)
 Sötisarna mumsar på! ;)

Nu ska jag och Niklas tända en massa ljus, vi fryser, så ska mysa ner oss i soffan och titta på Robinson. :)
I morgon ska barnen på dagis 09:30-14:00 igen.. Undra vad vi ska hitta på då.. Man blir ju lite rastlösa. ;) Kanske städa lite... igen ?! HAHA. ;)

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar